“In april kwam het eerste nummer van ons blad Raket uit. Het verscheen als muurkrant. Raket nodigde iedereen uit tekeningen, teksten en anderszins aan te leveren. We plakten de muurkranten door heel Rotterdam. In mei en juni volgden nummer 2 en 3, nog steeds als muurkrant, nu dubbelzijdig en overvol. We werden overstelpt door inzendingen en besloten er voortaan een poster met fanzine van te maken. Raket nummer 4 verscheen in september 1979 als gestencild A4-boekje van tweeëntwintig pagina’s op kringlooppapier in een oplage van driehonderdvijftig exemplaren. Geheel en al door onszelf vervaardigd en verspreid. Ondergronds, zoals dat hoort.
Raket zou snel uitgroeien tot één van de invloedrijkste punkfanzines in Nederland. Mede omdat het blad aan ieder plaats bood voor tekeningen, brieven, teksten en aankondigingen. Zelfs aan neonazi’s. Er vond geen selectie of censuur plaats. We stencilden alles.”
“Raket nummer 13 verscheen in september 1980, in een oplage van duizend exemplaren en telde honderdveertien pagina’s. De laatste Raket, nummer 14, verscheen in november van dat jaar met maar liefst vier bijlagen: Over platen maken en hun verspreiding, The selling of Limburg, over punk in de mijnstreek, Punk & Verzet en het eerste deel van de Avonturen van Red Rat. Zoals gezegd, bij elkaar tweehonderdtweeëndertig pagina’s, maal de oplage van duizend exemplaren. We hadden inderdaad een lamme arm van het stencillen en riepen iedereen op om gewoon weer zelf fanzines te maken.”
(uit: A black & white statement)
De volledige reeks Raket fanzines is in te zien bij het IISG Amsterdam en Gemeentearchief Rotterdam.