rondos.nl | De Rondos nu

Rondos | De Rondos nu

Hoe ging het verder met...

 

Allie van Altena (Delft 1952):
Gitarist van de Rondos van februari 1978 tot mei 1980. Allie van Altena is beeldend kunstenaar met als specialisatie Tekenen. Hij exposeert in binnen- en buitenland. Zijn huis en atelier zijn omringd door een grote tuin waar hij een bijenstal met een vijftal bijenkasten onderhoudt. Van Altena is daarnaast tekendocent aan Academie Minerva Groningen. Recent is hij begonnen aan de studie MA Drawing (part-time) aan het Wimbledon College of Art te London.

 

Piet Dieleman (Arnemuiden 1956):
1978-1980 Huisgenoot KK Dubio, fotograaf Rondos, beeldend kunstenaar. 1980 Vertrek uit Rotterdam. 1980 Werkt in atelier boerderij Brakenburg, Arnemuiden. 1981 Eerste tentoonstelling galerie ’t Venster, Rotterdam. 1990 Woont en werkt in Middelburg. Werkt in atelier aan tekeningen en schilderijen, fotografe en video. Exposeert in binnen- en buitenland. Werkt in opdracht aan ontwerpprojecten, licht, architectuur, interieur concept realisatie, en is als docent verbonden aan Fontys Hogeschool Tilburg.

 

Rien Faber (Rotterdam 1957):
Tot 1984 betrokken bij uitgeverij Raket, daarna een jaar koken in kafé de Uitvreter en 10 jaar lang zeefdrukken in Rotterdam-West. In 1998 vertrokken naar Nieuw-Zeeland met vrouw en kind. Alhier: huisvaderen, een beetje vormgeven en nu weer koken bij La Bella Italia. Sophia, Arabella en deze meneer wonen in een mooi oud huis van hout in Petone, Wellington. ’k Ben niet zoveel veranderd in al die jaren.

 

Maarten van Gent (Rotterdam 1952):
Van 1978 t/m 1980: KK Dubio, Rondos, Raket. Van 1980 tot 2000: percussionist, gitarist, zanger, danser, acteur en gerauschmacher in: Niew Hip Stilen, Ants in the Dark, Monas Plen, Sirko, Zuperzinc, Heren Mazou, Magonia, Doe DaDa en solo (M) performances en exposities. 2000 tot Nu: Beeldende kunst (installaties, performance), geluid en muziek voor film, radio en tv, tekstschrijver/componist, organisator, timmerman, drummer en gitarist.

 

Kees Isings (Schiedam 1958):
In 1978 min of meer mijn studie Bosbouw opgegeven voor de muziek. Speelde al enige tijd in schoolbandjes en vond mijn draai helemaal in de no nonsense muziek van de Rondos. Intensief en vernieuwend muziek gespeeld tot 31 maart 1979. Toen overgestapt naar Willy Nilly (daarin gespeeld tot 2 juli 1982, afscheidsconcert op de Euromast). Daarna een lange periode van jazz en funk in diverse bezettingen. In vrije tijd oud houten schip opgeknapt, en veel gevaren. En vooral leren timmeren. Van daaruit eigen scheepsinterieurbedrijf “De Meeuw” begonnen, genoemd naar het schip. En nog steeds doende.

 

Frank Seltenrijch (Rotterdam 1960):
Ik was één van de bassisten (opvolger van Kees) en heb in mijn leven na de Rondos veel verschillende dingen gedaan. Gewerkt als vuilnisman (ROTEB), glazenwasser, freelance-journalist (Het Vrije Volk, Rotterdams Dagblad), heb reclame billboards geplaatst en gewerkt in de naschoolse kinderopvang. Was activiteitenbegeleider in zorgcentra en ben momenteel werkzaam in de zorg bij stichting Pameijer (sociale psychiatrie), sinds december 2008 als begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik hoop medio juni 2009 mijn SPH studie aan de Hogeschool Rotterdam af te ronden.

 

Saskia de Vries (Delft 1954):
Beoefent sinds 20 jaar voetrefexzone therapie en heeft met veel plezier haar Werkplaats: Op Vrije Voeten in Amsterdam. Geeft les, werkt op Tangofestivals en Yoga-retraites in binnen- en buitenland. Twee kinderen: Jan (1982) en Arie (1984).

 

Wim ter Weele (Delft 1951):
Kunstakademie Rotterdam 1974. Een toekomst als eenzame kunstschilder trok me niet zo. Een combinatie van beeld, muziek en vooral de samenwerking met gelijkgestemden, leek me veel leuker. Drie hectische jaren Rondos en een jaar met The Ex maakten mij duidelijk dat dit ook zeer wel mogelijk was. Na een periode van relatieve rust en werk in de natuurbescherming, kreeg voor mij, in ’88 door het oprichten van De Kift, dit idee z’n uiteindelijke vorm.

 

Johannes van de Weert (Rotterdam 1957):
Zanger van de Rondos. Verhuist in 1985 naar de hoofdstad. Werkt vervolgens bij uitgeverij Lont & Raket en speelt enige tijd bij The Ex. Publiceert tot op heden van eigen hand en in eigen beheer strips, dichtbundels en boekwerken. Exposeert tekeningen, en geeft lezingen en schrijft over o.a. runen en germaanse mythologie in samenhang met het esoterisch Christendom. Woont en werkt als beeldend kunstenaar, samen met Mariël, in Amsterdam.

 

volgende pagina
vorige pagina