rondos.nl | De Rondos radio

Rondos | De Rondos radio

This text will be replaced by the flash music player.

De documentaire is eerder (25 juni 2010) uitgezonden bij Radio Rijnmond en het eindresultaat is tot stand gekomen met hulp/onder de vlag van WORM in Rotterdam.

Jos de Jong volgde de Rondos gedurende twee jaar (2008- 2010), interviewde de bandleden, maakte een selectie van hun uitspraken en compileerde deze samen met Lukas Simonis tot een radio-uitzending van twee uur, waarin de verschillende Rondos- stemmen het verhaal vertellen van mensen die elkaar vonden in hun ideeën over kunst, politiek en punk. En hun ideeën en energie in een korte maar zeer intens beleefde periode omtoverden tot een scherpgerand hoofdstuk in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Hun ‘black and white statement’ wordt in 2009 gepresenteerd in het Rotterdamse Worm. Op die avond worden interpretaties ten gehore gebracht van Rondos songs door o.a. De Kift, Herr Seele en Coolhaven. En Siebe Thissen hield een toespraak over de betekenis van de Rondos. Ook hiervan zijn fragmenten terug te horen, net als, natuurlijk veel origineel materiaal van de Rondos. Songs die na 30 jaar nog steeds opmerkelijk fris en scherp klinken.

 

(Overgenomen uit de promotietekst die voor de uitzending op Rijnmond gebruikt is.)

 

Het interview voor Radio Salto Amsterdam van Jos de Jong met Johannes van de Weert, maker van de Red Rat strips, vond plaats op 7 oktober 2010, naar aanleiding van de uitgave van "De nieuwe avonturen van Red Rat deel 13 & 14" in diezelfde maand.

 

volgende pagina
vorige pagina